Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟ - ΙΑΣΙΣ

 

 

                          

                         ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΕΓΚΟΙΜΗΣΗΣ


Η εγκοίμηση, η αναζήτηση του θεραπευτικού ονείρου, ήταν η κεντρική διαδικασία, η καρδιά  της Ιερής Ιατρικής, της Ιατρικής των Ασκληπιείων.

Η έννοια της ίασης για την αρχαιοελληνική σκέψη είναι κατά πολύ ευρύτερη από την σημερινή έννοια της θεραπείας. Πηγάζει από μια οπτική του κόσμου κατά την οποία το άτομο είχε πλήρη συναίσθηση ότι ήταν μέρος μιας κοσμικής τάξης που περικλείει τα πάντα.

Ίαση σημαίνει προσωπική ολοκλήρωση, που απαιτεί την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, στην ψυχή και το σώμα.

Αυτό σημαίνει αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με την φύση, την κοινωνία και το θείο, την εύρεση μιας αίσθησης σκοπού και την εναρμόνιση της ύπαρξης του με την εσωτερική και την ευρύτερη κοσμική τάξη.

Περιλαμβάνει την επαφή με το ανώτερο ψυχοπνευματικό μέρος του ανθρώπου.

Μέσα από μια πορεία σωματικής και κυρίως ψυχικής κάθαρσης,  ο ικέτης – ασθενής πέφτει να κοιμηθεί σε ιερό χώρο, αναζητώντας ένα αποκαλυπτικό όνειρο θεραπείας. Μια συνάντηση με το Θείο μέσα στο όνειρο, που σηματοδοτεί την Ίαση.

Σε αυτό το Εργαστήρι θα γνωρίσουμε τις αρχές και τις πρακτικές της Ιερής Ιατρικής που ασκείτο στα Ασκληπιεία, τους ναούς – θεραπευτήρια που συνιστούν και τα πρώτα οργανωμένα θεραπευτικά συγκροτήματα του αρχαίου κόσμου. Η επαφή με την πνευματική και ιερή μας πλευρά, η ψυχική αποκάθαρση που κινητοποιεί τις εγγενείς θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού, κορυφώνεται με την επαφή με το Θείο μέσα σε κατάσταση ονειρέματος, φέρνοντας την αυτο-ίαση!

Κάθε Δευτέρα 19.00 - 21.00  Δωδώνης 36, Κολωνός

ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΕΓΚΟΙΜΗΣΗΣ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ  ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 6 - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ : Το Εργαστήρι Θεραπευτικής Εγκοίμησης  διοργανώνει διήμερο βιωματικό σεμινάριο Εγκοίμησης και Αναγέννησης στο Ασκληπιείο Επιδαύρου και αρχαιολογική ξενάγηση από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΕΞΗ - ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ 210-3840676 , 211-7050171 ΚΑΙ 211-7050172.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου